About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, September 1, 2010

sesi fitting2 kasi ketat2 gitu

 Dah 90% baju tuk raya siap...pasni leh layan buat biskut pulak....mggu dpn dh nk blk kg yeay yeay...

cuma tggl saki baki nk jahit lipat bwh, lengan, dan jahit tulang belut kat leher je...alang2 dh dtg umah kakak weekend ari tu utk projek nasi dagang...bawak lah sekali kain baju utk nak test hehe bajet artis kena fitting gak hahha karang xmuat ke ...ketat ke...xleh masuk kepala ke mn lah tau kan....

Baju kebaya utk kakak aku......

tiba2 ketat lah pulak xleh butang kat dada hahaha aiyooo..rs dh betul dh  ukur ari tu...tp apasal jauh benar ..kecik je mcm muat2 aku lak ..ke terslah amik aku nya pola ms potong kain ari tu hahaha...tp xpe2 ada choice lain...dr kebaya biasa tukar jd kebaya kota bharu....means kena letak lidah kat tgh2 tu nk kasi leh butang...sib baik baju kakak sendiri kn muahahaha...ni belum siap lg...ari tu kata depan nya nk tirus....kalau nk tirus kena potong bunga sulam tu pulak kan..mcm xlawa lak jdnya...mmm xpelahkalau tuannya kata okei :p

ini pulak utk si anak2 buah..sib baik muat masuk kepala
                                                                 "peaceeee"
                                                                 "bajet2 sopan x saye hihi"
                                                   "ishh..mn baju raya iman ni cik bie"
                                                                          "xjumpe pon"

                                             " ha...ini dia...tantek x saya...tp saye lum boleh jalan2 lari2 lg....
                                                       berdiri je  baru huhu..xdpt kasut raya lah mcm ni ;-( "

jd model sambilan baju melayu teluk belanga hahaha...rasmi dulu lah ya hikhikhik...utk si hero naza

                                                            "hi fakhry, pinjam baju jap ya"

kasi test kat ini budak ...umur diorg  pun sebaya kan...haha sib baik muat dan ok tp pastu xnk bukak pulak hahah igt baju sendiri ke apa kaler pink.....kena tgk tuan sendiri pki lah pulak camne...tp tang poket baju melayu ni xberapa lepas lg...xjd sgt nk buat bentuk2 cantik melengkung poketnya....
                                                        "baju kami dh siap, baju korg? hihi"

baju aku ? hahaha tu tu yg gantung kaler kelabu corak2 itam tu..xleh pki skg ...basi muahaha....thn ni try buat baju kurung pahang...xde set tema warna pun...pergi2 kedai nmpk kain ni mcm cantik je..rembat je lah :p

5 jari2 menari:

yUs said...

haaa cepat laa siapkn baju2 tuh...karang tk sempat nk buat biskut lak...hahahahhaha

NaZa said...

apa ni... dah ada org lain rasmi baju fakhry ni.. tak bleh tak bleh... :p bile leh bagi ni.. nak test kat fakhry.. kot mama dia ni salah ukur leh adjust. hihi..

bie said...

yu: dh nk siapkn dh pun....:P ..mlm ni nk stat buat biskut
naza: haha itu la dh siap...mcm rs nk try betulkan poket tu blk tu yg xbg2 lg tu...xpe amik lah dl..nant sok ke bwk ...takut senteng je nga nfakhry ..al maklumla syuhadah tu rendang skit hahaha

rudy bluehikari said...

hahahahaa..comeilaa Syuhadaaa duk try baju melayu tuh ekeekeke comeii!! siap peaceeee

bie said...

hahaha itu dh trademark dia...amik gmbr je mesti buat peacee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...