About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, September 29, 2010

dh setahun....

EPPY besday Ai Nur Iman...dh setahun ari ni...cpt2 jln dan berlari...nant blh kita men kejar2  hiks2


tp ni bukan entry psl iman hahaha...ni psl kereta cik bie iman ya haha..sthn jugak...mggu depan roadtax ngan insurans kereta dh tamat...so kira ni first year renew balik...so NCB dlm 25%....ari tu insurans bukan under bank punya panel...entah pape punya insurans lah yg kedai tu buatkan..so last week call lah utk renew..igt nk sambung jelah senang skit...malas nk g cari yg len2...sbb ins2 yg len xde lak dtg cari aku hahha....eh kalau kereta dulu...mcm2 ins yg dtg cari suruh renew dgn mereka...

berbalik kepada call utk renew tu...so pung pang pung pang tanya itu ini brape ...tiba2 si amoi ni ckp NCB aku dh xde 0% sbb katanya aku dh claim dl... dl mmg la kereta aku pernah kena hempuk kat blkg tu...tp xdela claim aku punya...claim org yg hempuk tu la....aku pun " eh hello, u punya surat kat sini tulis 25% NCB" ...tp si amoi ni tetap gak ckp aku punya NCB 0% kat dia punya system kot...mmg kena byr tanpa apa2 diskaun lah...aku pun ' ok lah xpe lah nant i check dl dgn bengkel, n then i call blk"...

pastu xdenya aku check blk.....zasssss aku tukar trus buat ngan bank punya panel insurans....hahaha padan muka nk kelentong aku ya...ilang 1 customer dpt kat org len.... dpt NCB aku ada 25%...suka suki ati dia je kata 0% ...beza dkt 4 5 ratus tu...oh satu benda yg aku tahu...camne nk agak brape value kita nk insured keta ...bank tu ckp drop 10% drpd last year punya sum insured..kalau dl 57k..so thn ni dlm 52k lbh kurg camtu lah....tp xtylak sama utk smua jenis kereta ke x hahaa..yg ptg aku ada NCB lg...masih membebel2 dlm ati ngan amoi xguna tu :p hihi

Thursday, September 23, 2010

Konsert Jalanan

Otw nk gi airport amik abg ipar....singgah sebentar di pejabat pos...smbl menunggu ayahchik (adik aku) mengambil barang, maka 10 kali lagu yg sama diulang nyanyi oleh penyanyi2 dan penari2 ribena ini....sib baik xroboh keta ayahchik hikhik..


video

Tuesday, September 21, 2010

cerita lepas raya

cerita raya dah abis...smbg cerita lepas raya pulak...dh kata cuti pjgkan...lepas mood raya adalah mood shopping brg2 utk bwk blk kl. Brg2 xleh bli awal2 or dekat2 raya or time2 cuti.....sbb peniaga selalu pegang harga...nk tawar2 pun susah,kedeku nk kasi kurang...so pergilah hari2 yg mcm agak2 xramai org....smua org dh blk dr cuti
Kota Bharu Trade Centre (KBTC) , parking kat dlm ni senang skit dr nk cari parking kat luar...tp parkingnya sgtlah curam...lepas parking kat dlm ni bolehla merayau2 sekitar bandar KB
                                                   pasar siti khadijah yg berwajah baru diluar
               keropok2..keropok keping keropok sira..keropok lekor...timbang ada, dh siap bungkus pun ada
kain tudung, kain pasang, kain pelikat, kain batik
model kedai
 
beras nasi dagang, beras siam 
kulit rambai ...bedak sejuk..etc
budak yg dh penat dan ngantuk

khamis ptg pulak rombongan cik kiah ke PCB (pantai cahaya bulan)..hajat di hayati mau mandi mandalah  kan di pantai....
                                              kereta yg bersusun panjang menuju ke pantai...
singgah sebentar tepi jln membeli jagung dan kacang rebus...on the way langit dan awan dh nmpk mcm mendung ..titis2 air dh nmpk kat cermin aicehhh mcm mn ni
sampai2 je kat pantai trus hujan ...dr renyai2 trus lebat selebatnya...frust menonggeng2 budak 2 org tu kehkehkeh....alang2 dh smpi smbl menant hujan reda, kot2 lah kejap je ke hujannya....duduk2 dulu kat gerai menjamu selera...kat sini majoriti dijual adalah colek seafood....secucuk rm2...kalau udang, ketam dan sotong mahal skit...2 pinggan colek buah dan air2 smua...ambik kau rm50 hukshuks
                      
       

dh abis mkn...ujan still xredha jgk...so blk je lah lgpun dh nk maghrib, nk buat camne lenkali je lah dtg lg...walaupun 2org budak tecik itu dh memandang laut dgn kempunannya hihihi

malamnya pulak merewang2 dipasar malam@ borong wakaf che yeh mencuci mata smbl mencari pulut ayam..pernah mkn pulut ayam? ni dia...pulut bersama ayam goreng..ada cicahnya sekali ...rm2.50 ..sodapp...
dan jugak colek buah, rm2...colek buah xsama ya dgn rojak buah...hrp maklum hihihi...cicah dia xde kacang2... dan isinya smua buah2..xde timun2,sengkung ,sayur ke apa etc..smuanya buah
pg jumaat...bertolak blk ke KL...

                                        muatan blk dr kg ke kl ...lg byk dr blk ke kg dr kl haha

sekian...dh abis entry di raya kg :p

Monday, September 20, 2010

2 & 3 Syawal

Raya pertama duk umah terima tetamu, hari raya kedua pulak ..turn kami keluar beraya ke rumah sedara mara...seawal kul 10 pg mengetuk pintu umah org hiksss
tudung je baru..baju recycle dinner tahun lepas hiks tp baru 2 kali pki.. .kira baru jugaklah kn :p


 
 camne nk dpt gmbr budak2 ni gelak mcm ni? hahaha....sebut ramai2 'ayahsu busukkk" hahahhaa....gmbr ku bukan gmbr control ayu ya hahaa...a..ku mmg xsuke senyum nmpk gigi...maklumla lalalalalalalaa....... hahahahaa...gmbr atas tu gmbr terkandid je :p......taip kali raya umah pakcik aku ni...buaian ni la port glamer kami amik gmbr hahaha...xcaya tgk gmbr thn lepas...pun ada jugak
 
 

3 syawal pulak -majlis cukur jambul anak buah...cukur jambul kat sini xmcm kat tmpt len..kat sini xde berendoi2 or marhabban ke apa...cukur jambul kat sini dibuat pada ari ganjil kelahiran baby cthnya yg ni ari ke 25

 majlis dibuat seawal pagi lepas subuh...lepas org2 smyg subuh ya...tgk tu jam menunjukkan pukul 6.50pagi hehe bukti.....dan dihadiri kaum2 lelaki xkira la baby lelaki ke or baby pompuan... org pompuan dtg gak tp lepas tu lah dtg utk makan2



 tok imam ngah riba baby.. xtau sgt aturannya sbb aku dok ngintai je kat tepi tgk hihi.. ... tgk pastu nant sikit sorg aku gunting rambut baby kiraan ganjil smpi berapa org ntah...pastu bangun n selawat...pas selawat dan doa ..dh abisss..masa utk makannnn...dlm kul 7 lbh dh abis...n nant sendiri cukur smpi licin


                   baju je smlm :p tp dh mandi ok time ni hiks...tp mcm muka xmandi je kan muahahahhaaaaa 

                                                                     Izz Zahra Ayumi yg dh botak

ptg tu pulak igt nk ke tanah merah ada kenduri kawin....tp giler jem mengalahkan KL....1jam setgh hanya baru 2km bergerak...pengsaann...akhirnya patah balik umah tdooozz 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...