About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, December 23, 2011

Berspa bersama Kupon murah

Tiap2 ujung tahun, kitorg (saye dan kakak saye) slalunya akan amik cuti 1hari pergi Year End Sales (YES)..pergi ari weekday..barulah aman damai nk shopping ke window shopping ke...tp budget dh simpan awal2 beberapa bulan b4 tu..tp disebabkan ari tu kami dh TER year end shopping kat SOGO bersama2 ngan abg ipar dan juga biras aku (tiba2 tkr jd aku lak td sy hehe)...maka program YES berdua tlh bertukar kepada program mereedemmm baucher

skg kn mcm2 ada baucer diskaun...kat Groupon lah, Dealsmate la, Milkdeals..Mydeal lah...mmg sronok tgk..murah2...ada tu bowling 3 game rm5.50 je hahaha..gler murah kan tp kena men ari weekday je...ada yg ok ...ada yg mcm %*&%%  haha (ni nant aku crite)..so antara kupon yg kitorg bli adalah spa...spa adalah kesukaan kepada perempuan mcm kami ni hahahahahaha

Nama spa ni Rose Beauty & Spa. Kedainya kat belakang jusco Equine...dr bulatan tu amik kul 3 ..pastu ada simpang belok kiri nmpk restoran Tar Chong...dkt2 situ...kedainya belah atas sbb tu kena nek tangga
               baucer spa ni rege rm48 include (facial, sauna, body massage, soy bath & foat soak)
                                            ni bhgn ruang tamu ..cantik dia buat mcm ala2 taman
                                                  mula2 smpi dihidangkan dgn air teh lavendar
cuci n scrub kaki dulu...comel je tmpt cuci kaki ni kan
mula sy urut dulu..kakak sy buat sauna...lepas tu tukar pulak sy sauna n kakak sy buat urut sbb tukang urut sorg je...sauna lbh kurg stgh jam...tp sy punya lama lg kekekkee...saja ckp kat makcik tu xnk kuar..dia pun ok..lg suh duk lama2....tggu dia urut my sis smpi abis dl
sauna plus bertangas...bwh tmpt duduk tu ada rempah ratus yg dipanaskn ..mcm pki bekas steamboat je kan hehe...
lama jugak kena urut.....terjerit2 aku haha....makcik tukang urut ni asal dr Jakarta Barat...kalau hari2 dia xkeje...dia ada juga mengurut org kat rumah tp kena dtg amik dia lah kat equine tu...tp lupa pulak nk mintak no tepon makcik tu hhuhuhu..lenkali lah pergi ty kalau singgah lg spa ni ;p...makcik tu ty sakit ke geli bila aku terjerit2...jerit xkuat pun hehehe mengaduh je ;p..."dua2" aku jwb hahaha....lg2 bl urut tapak kaki...

pastu dia tunjuk la kt mn bhgn usus besar, usus kecil,hati etc...ala yg mcm ala2 reflexology punya titik tu...dia ckp urat bersimpul byk n keras hahaha sbb bila dia tekan pyh nk bunyi...smbl urut smbl dia sendawa...kata dia samaada org yg diurut akan kuar angin or kalau x org yg mengurut akan sendawa kuar angin....sbb dia tarik kuar kan...kalau dia pun xsendawa..dia lak yg jatuh sakit ke demam ke...tu celoteh dia la hahaha...tp mmg best sgt2 dia urut sbb dia urut bukan main suke hati nk picit2 tekan ke apa..tp dia urut ada ilmu mengurut....dia ada ty nama n baca something...xtau la pe dia kan haha....bila last dia picit celah ketiak n paha blh rs darah panas mengalir ketgn dan betis

nasihat dia kalau nk awet muda bgn pg b4 kumur gosok gigi tu minum 2gelas air suam...dan juga sama minum 2 gelas air suam b4 tdo..rmi tau kot petua ni hehe...dan katanya yg ptg elakkan ais...bukan saje ais batu tp jugak air yg dh disejukkn dlm peti ais...tp kdg2 xmenahannnn jugak nk minum kan ;p ...aku ler tu lg2 kalau minum kat kedai :p
lepas mengurut ..kami mandi rempah + soya...mandi rempah bgs utk wanita...membuang toksin n angin bdn etc...mandi sama2 apa slhnya kn haks haks haks....br leh gosip2...tp comel btl bath tub dia ...mcm jepun punya ..berendam lebih kurg stgh jam....smbl berendam dia bg sorg satu secawan air lavendar + rose....nyamannn...

last sekali lepas abis mandi adalah facial...xtau yg ni brape lama sbb aku dh tertdo2 dh tggu mask kering haha...tp overall dlm 3jam lbh dkt 4jam...plus kitorg dh jd ahli ikut pakej ni so kalau lenkali nk dtg ..dpt 10% diskaun...

ms tgh2 mengurut tu makcik tukang urut tu ada bgtau kakak sy amalkan mkn ulam temagi (sy dgr Temagi)... katanya elok utk dalaman wanita...tp pastu saya search2 xde pulak temagi...rupanya daun Kemangi..salah dgr...dlm google mmg ada ckp khasiat dia bkn saja utk perempuan tp utk lelaki juga..makcik tu ckp kat psr ada je jual ty je daun kemagi...ni rupa daun nya ...dr google image

last sekali yg aku ckp kupon xbest tu adalah mayfair kikikiki...ok bukan sbb aku gemuk ok hahaha...saje gedik nk amik sbb rm8 je...treatment dia chill wrapping...dia sapu losyen yg mcm pns pastu wrapp ngan plastik pastu baring dlm beg sauna... tp aku tau benda2 ni mmg dia akan suh amik pakej tp yg ptg cara dia suh kita tu n hati mesti kentallllllll....jgn bw apa2 duit ..atau kad keras hahahaha
yg xbgsnya bila blum pape lg dia suh amik pakej b4 bg kita try diorg punya treatment...lepas tu bila kita xnk dia add lg mcm2 bg free..pastu bila xnk...dia add lg tmbhn....tlgla org marketing...kalau cerdik n pakej kamu tu bagus xyah push2 org akan amik sendiri la...n kena la bg org try dl br org leh decide...ni bila xbli leh dia uat cincai2....
yg buat aku nek anginnya leh dia suh blk dl dtg lenkali sbb arini katanya consult je...kepala lutut dia...hahaha aku xkira..aku dh bli aku nk jgk...bila aku ckp xnk buat xpe...aku komplen...br la tergedik2 kecoh nk buat hahaha....tp akak aku dpt consultan yg bek skit la...xpush2 sbb kakak aku ckp cc dia laki dia smua pegang so kena bg test dl yg ni kalau best puas hati nant baru lah husband dia bg amik pakej2 len (hahaha ayat tipu tp amat berkesan kekeke)
Mayfair yg kitorg gi tu kat bandar baru bangi sekian time kasihhhh...amik review xbest utk kamu lalalalalala

Monday, December 19, 2011

Bengkel Jubah bersama Yasalma

Dh lama cari bengkel yg leh ajar buat dress or baju ngan mudah n pantas...especially bila buat bhgn lengan...pastu camne ntah godek2 fb terjumpa lah fb YASALMA ni...tgk2 dress yg dia buat lawa2 ...
tgk2 dia pun ada buat Bengkel Menjahit Jubah...lepas bc byk komen2 dr previous peserta rs mcm best je..sbb mostly yg pernah join  b4 ni ada yg xde asas  menjahit lg, tp diorg still leh siapkan jubah..pun ada jugak peserta lelaki yg turut serta sbb nk buat jubah utk ibunya....

so selasa lepas bertempat di ampang..smbl menghabiskn cuti2 akhir thn, sy pun join lah sbb bln dec cuma ada tarikh 13hb n 31dec je...duit pun dh simpan lama..karang terpakai utk benda len pulak kan maklumlah bln 12 kan year end sale heheheh ...kelas ari tu dlm 4 org je...smua yg join kelas tu msg2 dtg srg diri termsk sy...tp diorg smua ramah2 dh mcm knl lama pulak ngan diorg ni hehe
dlm bengkel ni,pola baju  xpyh lukis2 dulu atas kertas n tekap atas kain....cara yg  diajar  tanda n potong trus atas kain je...pin2 pun xpyh hehehe
ni proses mencantum jubah..utk kelas ni kitorg pki kain lycra bidang 60 2.5mtr...bidang 60 supaya bwh tu lg jd kembang..kain lycra ni, jaitnya cantum trus pki mesin jait tepi..nmpknya sy kena bli satu mesin jait tepi ni..tggu tabung penuh dulu hehehe...tp seriously mmg sgt senang nk jait n lagi cpt...tp kalau xde mesin jait tepi pun blh jugak nk jait bkn xblh cuma kena bli kain lain lah satin ke viscose ke apa ke etc
badan dh siap...kelebihan guna kain lycra ni satu dia berat so jatuh cantik..n then xpyh nk pki zip2 ke apa sbb dia strechable..lg satu kalau terslah potong skit, tersenget skit ke apa...xnmpk sgt pd kain tu
ini syda hehee...baru lepas siap buat leher...dia buat leher tggi skit 4"...saje nk try kekeke...muka n perangai dia mcm kawan sy srg ni ms kat U hehe
sy buat leher 2.5 inci je hahhaa
baju kami
tadaaaaa hasil jubah n tudung syria kami berempat...
kami berempat dgn cikguuu...comel n kecik je cikgunya hehehehe

ini salah satu Yasalma Collection.....aku gedik nk pki...cantikkkan mcm ala2 red riding hood....kain dia berat n jatuh cantik ikut tubuh....kalau org tggi lampai lg lawa bila pki
inilah hasil jubah n tudung syria sayeeee...gmbr kat umah hahha
 n then ada lg...b4 kami blk dpt hadiah buku ni sempena reg kelas bln 12...buku daripada yasalma sendiri "Oh mudahnya buat Baju kurung". baru diterbitkan xsilap bulan lepas

bagus utk siapa2 yg baru nk mula belajar jahit baju kurung...sbb penerangan dia step by step menerusi gmbr so sgt senang nk phm.... xmahal pun.silalah cari kat kedai ngengenge

my next mission adalah nk attend kelas utk buat baju melayu sepasang...tgh cari2 tmpt yg bgs n berpatutan...ssesiapa tahu bolehla bgtau sayee hehhe

Friday, December 2, 2011

"nape cikbi mkn kek besday cikbi kat luar"

                                  danggggg!! hahaha kena soklan cepumas oleh anak buah..

     so tghari td singgah baker's cottage serdang bli ini...walau dh belated kn bkn diorg tau pun belated ke x
     asalkn ada kek besday n tiup lilin fuh fuh fuh hehehe
                                                                     nakkkk??xbleyyyy
                                                      posing mmg kesukaan diorg hahhaa
                                                                          poyo :p
tiba2 budak tecik ni merajuk sbb nyanyi lagu hepi besday org len hahaha apedaa..besday iman kan dh lepas
                                                     nk tiup jugak tp xtiup pun ..duk tenung je
girls with besday girl hahaha..nk jgk girl kn
mango mousse cake

acara main2
jumm men angry bird
terbalik la lastik tu iman

lepas tu men girl -girl pulak
akhirnya dpt jugak barbie idaman kn kekekeke
tadaaaaaaa

sekiannnn
owh lupe..

sedikit penghargaan buat nuffnangssss sbb bg sy tiket TGV free sempena my besdayyy yabedabeduuu, 4kpg okei hehe..thn dpn bg lg ya hehe..maka tlh dpt menonton twilight ngan free hahaha tp my sis kat jakarta kata twilight dia tgk sana lg pjg especially bab ehem2 hahaha..tp kat sini dh kena potong rsnya ;p...sbb mcm xde pe sgt bab tu kikikiki mode:gataiii...

Tuesday, November 29, 2011

Lautan Oren di Surf Beach Sunway Lagoon

Buat kali kedua di buat kat tmpt sama tp kira buat kali pertama aku pergi..smpi2 dekat pukul 8.30 camtu..org dh ramai tgh beratur tggu nk masuk. ari yg sama ada 2 lg company buat family day tp kat area lain..so ada 3 family day kat sunway lagoon..tema adalah Raiders of The Crown Jewel
                                                                        sesakk
                                                5parks = All Parks access ..yabedabeduuu!!!
                                           entry ni mmg byk muka sy harap maklum kekekkee
                                                                    breakfast dahulu
senamrobik
terjumpe kawan hahaa k'ana
persembahan xtahu nama pe hahhaa
persembahan sembur2 api
persembahan joget2 dr sunway lagoon
upacara pelepasan belon
upacara memecahkan belon oleh org2 besar(tmsk lah aku hihi, best pulak men pecah2 belon ni) dan mengutip belon oleh budak2 kecik...dh mcm bunyi mercun raya pulak
                                                perasmian oleh COO..CEO xdtg..ada keje kot
                      dah tergedik2 xsbr nk buat face paint..masa kecik2 dulo xpuas men kaler2...
                                               tadaaaaa....butterfly in my face hahahahah fly fly
lepas perasmian ada acara telematch..dimulakan dgn kanak2 dl smbl ada lucky draw..so plan pi layan etreme park dl...granprize ni slalu cabut akhir2 kan...lebih kurg 100++ hadiah lucky draw..tp hajat dihati nk grandprize , galaxy tab ke ,samsung SII ke, macbook ke kan
baru beberapa langkah melangkah tiba2 no dh kena cabut...uwaaaa nk happy ke nk sedih hahahaha huhuhuhu
i'm lucky girl but not lucky prize hahahaha...galaxy tab dh bertukar menjadi jug kettle kekekekeke..xpela bertuah la jugak kan kan kan huhuhu.....sape2 kawin dpt hadiah ni dr aku phm2 je lah hahahaha ;p
             maka trus membawa hati yg lara terjun...xtggu dh majlis abis tggu amik mkn tghari je kikikikiki

scream park...haha ada cerita kelakar kat sana.....msg2 xberani nk duk dpn..ada la abg srg ni jd tukang dok dpn..pastu yg len2 dok ngikut kat blkg dh jd beratur mcm keretapi pulak..mmg terkujat2 la kena sergah ngan hantu hahhaa..lepas terjerit2 tergelak2 pastu terjerit2 tergelak2...smpi kat satu bhgn ni kena sergah ngan pocong kot..terjerit la smua terutama pompuan lah termasuk la aku hahaha..skali group kitorg yg masuk ni terslh lari ke laluan lain...so hantu yg mgusik td tiba2 ckp kat yg dpn " eh bang, lalu sini lalu sini", smbl tunjuk jln....maka abg tu pun ckp ' eh slh jln ek, terima kasih hantu"...terkekek2 la smua org tergelak2 smpi sakit perut2 hahaha..uat lawak je hantu ni blh tunjuk jln pulak..tp yg part yg best bila lalu bhgn 3D..mmg cantik hohoho
roller coster...cuaca mmg xbaik sgt hari tu...kejap hujan kejap ok..first beratur nk nek ni..dh smpi turn dh duduk pun dlm tu tggu nk gerak skali hujan la pulak...so kena la kuar..kena tggu smpi hujan redha n trek kering sbb brek landasan dh basah kan..bahaya nek...so sementara tggu yg ni tu yg gi layan scream park tu...2nd time beratur ,berjaya nek.....kalau nk lg rs mencabar duduk depan sekali......umpama jantung tertggl kat blkg hahahahahaha
                                                                done!
ini pun done! rugi xmen dh all access kan

                 comottttt... selepas beberapa jam...sbb kejap2 terkuis kejap2 terlap..camni la jadinya hohohoho
                                                         saksikan video khas ;p
video

video


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...