About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, September 29, 2010

dh setahun....

EPPY besday Ai Nur Iman...dh setahun ari ni...cpt2 jln dan berlari...nant blh kita men kejar2  hiks2


tp ni bukan entry psl iman hahaha...ni psl kereta cik bie iman ya haha..sthn jugak...mggu depan roadtax ngan insurans kereta dh tamat...so kira ni first year renew balik...so NCB dlm 25%....ari tu insurans bukan under bank punya panel...entah pape punya insurans lah yg kedai tu buatkan..so last week call lah utk renew..igt nk sambung jelah senang skit...malas nk g cari yg len2...sbb ins2 yg len xde lak dtg cari aku hahha....eh kalau kereta dulu...mcm2 ins yg dtg cari suruh renew dgn mereka...

berbalik kepada call utk renew tu...so pung pang pung pang tanya itu ini brape ...tiba2 si amoi ni ckp NCB aku dh xde 0% sbb katanya aku dh claim dl... dl mmg la kereta aku pernah kena hempuk kat blkg tu...tp xdela claim aku punya...claim org yg hempuk tu la....aku pun " eh hello, u punya surat kat sini tulis 25% NCB" ...tp si amoi ni tetap gak ckp aku punya NCB 0% kat dia punya system kot...mmg kena byr tanpa apa2 diskaun lah...aku pun ' ok lah xpe lah nant i check dl dgn bengkel, n then i call blk"...

pastu xdenya aku check blk.....zasssss aku tukar trus buat ngan bank punya panel insurans....hahaha padan muka nk kelentong aku ya...ilang 1 customer dpt kat org len.... dpt NCB aku ada 25%...suka suki ati dia je kata 0% ...beza dkt 4 5 ratus tu...oh satu benda yg aku tahu...camne nk agak brape value kita nk insured keta ...bank tu ckp drop 10% drpd last year punya sum insured..kalau dl 57k..so thn ni dlm 52k lbh kurg camtu lah....tp xtylak sama utk smua jenis kereta ke x hahaa..yg ptg aku ada NCB lg...masih membebel2 dlm ati ngan amoi xguna tu :p hihi

4 jari2 menari:

yUs said...

ouh keta cik bie pon sama umor ngan Iman jugak yer...heheheheh

bie said...

xdelah sama exact hahhaa...keta cik bie besday 7/10 hahaha

ana-kirana said...

kak ana dulu masa tukar insuran..amik ngn mnionline..dia tak tgk pon NCD yg dulu..bgtau jer dulu dh 25%..gitu terus pecaya ja

bie said...

yg ni dia tiba2 bgtau 0% xtau la...mgkn ada surat dr bgtau yg inform kata claim 3rd party..entah2 dia yg xphm...xpe papepun...dh dpt dh NCB dr insurans len...xbgtau pun diorg sendiri ckp 25% hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...