About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, September 21, 2010

cerita lepas raya

cerita raya dah abis...smbg cerita lepas raya pulak...dh kata cuti pjgkan...lepas mood raya adalah mood shopping brg2 utk bwk blk kl. Brg2 xleh bli awal2 or dekat2 raya or time2 cuti.....sbb peniaga selalu pegang harga...nk tawar2 pun susah,kedeku nk kasi kurang...so pergilah hari2 yg mcm agak2 xramai org....smua org dh blk dr cuti
Kota Bharu Trade Centre (KBTC) , parking kat dlm ni senang skit dr nk cari parking kat luar...tp parkingnya sgtlah curam...lepas parking kat dlm ni bolehla merayau2 sekitar bandar KB
                                                   pasar siti khadijah yg berwajah baru diluar
               keropok2..keropok keping keropok sira..keropok lekor...timbang ada, dh siap bungkus pun ada
kain tudung, kain pasang, kain pelikat, kain batik
model kedai
 
beras nasi dagang, beras siam 
kulit rambai ...bedak sejuk..etc
budak yg dh penat dan ngantuk

khamis ptg pulak rombongan cik kiah ke PCB (pantai cahaya bulan)..hajat di hayati mau mandi mandalah  kan di pantai....
                                              kereta yg bersusun panjang menuju ke pantai...
singgah sebentar tepi jln membeli jagung dan kacang rebus...on the way langit dan awan dh nmpk mcm mendung ..titis2 air dh nmpk kat cermin aicehhh mcm mn ni
sampai2 je kat pantai trus hujan ...dr renyai2 trus lebat selebatnya...frust menonggeng2 budak 2 org tu kehkehkeh....alang2 dh smpi smbl menant hujan reda, kot2 lah kejap je ke hujannya....duduk2 dulu kat gerai menjamu selera...kat sini majoriti dijual adalah colek seafood....secucuk rm2...kalau udang, ketam dan sotong mahal skit...2 pinggan colek buah dan air2 smua...ambik kau rm50 hukshuks
                      
       

dh abis mkn...ujan still xredha jgk...so blk je lah lgpun dh nk maghrib, nk buat camne lenkali je lah dtg lg...walaupun 2org budak tecik itu dh memandang laut dgn kempunannya hihihi

malamnya pulak merewang2 dipasar malam@ borong wakaf che yeh mencuci mata smbl mencari pulut ayam..pernah mkn pulut ayam? ni dia...pulut bersama ayam goreng..ada cicahnya sekali ...rm2.50 ..sodapp...
dan jugak colek buah, rm2...colek buah xsama ya dgn rojak buah...hrp maklum hihihi...cicah dia xde kacang2... dan isinya smua buah2..xde timun2,sengkung ,sayur ke apa etc..smuanya buah
pg jumaat...bertolak blk ke KL...

                                        muatan blk dr kg ke kl ...lg byk dr blk ke kg dr kl haha

sekian...dh abis entry di raya kg :p

2 jari2 menari:

yUs said...

hahahah sib baik bwk livina....bley isi byk2...kalu pesona mau kene tinggal kat kg separuh....kuang kuang

bie said...

hahaa...kalau bwk pesona....muatan dia pun kena ala2 pesona je lah hikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...