About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, January 6, 2010

Inilah hasilnya.....

Last episod psl langkawi hahaa...hai..xabis2 lg ek...smbl mengreview harga pasaran pinggan mangkuk disana pd tanggal dec 09...nant sape2 gi sana lenkali or dh gi b4ni..leh la compare regenya.... makin naik ke maintain ke....smbl2 mengemas umh dan brg2 tu sempatlah snap gmbr2 hsl rembatan..amik gmbr kotak jelah Ini lah hasil cuci poket kat langkawi (T_T) ... sumbat masuk kargo je termasuk lah corningware n corelle :p...risau gak kot pecah ke apa..tp tgk rmi je org masuk kargo...mn larat nk usung uat naik atas..so bungkus2 ikat salotep...letak sticker fragile smua.....alhamdullillah ok smua xde rosak pecah apa....pecah nangis la saya huhuhuhu :p corelle 12 pieces ni kat sana dlm rm339...rege kat sini ari tu tgk kat JJ dlm rm519...amik corak warm pansies...sbb nk sama ngan corningware punya corak hehe...pingan mknnya btk petak..suke!...lenkali ada budget tmbh 1set lg....sbb yg ni set pinggan mknnya 4 je..tggu warehouse lah :p ...lenkali ya hehecorningware 9 pieces ni plk rege kat langkawi dlm rm389 ....size 1.5L,3L dan 5L dgn penutup kaca dan plastik...harga kat sini xpasti lak,jenguk2 kat jusco nk compare rege xde lah pulak...yg ada yg set size kecik skit (1.5L,2L n 3L ..kalau xsilap) 6pieces rege dlm rm429 kat sini..dh bli yg ni dh xjadi dh niat asal nk bli vision hehe...xleh bli dua2...xdak budget...ni pun kira main sign dl :p...sbb igt pasni xdelah nk dtg smata2 nk shopping benda ni kan...ni pun kbtln ada keje kat sini....2 in 1 lah jdnya hari tu dok borak ngan srg salesgirl kat warehouse..dia kata corningware ni ada pencuci dia..kalau ada lekat2 bila msk pki dapur gas...dia suh cari kat jusco...pergi jusco ari tu tgk mmg ada lah...1botol kecik dlm rm29.90..kena cr kat bhgn corningware vision...xtau la betul2 berkesan leh ilang ke x..sbb lum try lg... lain2 yg dirembat towel(gmbrnya kat entry b4 ni),sudu2 garpu sudip dan jugak pisau..crite psl pisau...member bgtau tips camne nk pilih pisau yg tahan lasak...brand xkisah la apa pun..janji tajam...dia ckp cari pisau yg bilah dan hulu dia bersambung skali bkn asing2...hehe phm x?..means mcm ni, yg mcm ni tahan lasak skit...bukan mcm ni...yg ni ok pun tp2 ada kemungkinan lama2 hulu dia akan tercabut or longgar etc...sedikit tip yg leh dikongsi bersama :p...


hehe...ni plk sudu2 garpu sudip yg dibli..kakak ku ckp "dh boleh buat kenduri dh kat umah ko ni hahhaa" yg dlm kotak tu kat idaman suri..yg len2 tu bli kat haji ismail... dan jgk periuk telinga dua...yg ni rege dlm rm59...tp xde cermin kat bhgn atas penutup..yg mcm opismate tunjuk yg dia beli dl ada cermin atas...cari yg tu xde...kalau design lain ada gak ala2 mcm tu tp rege lak mahal dh rm100++...so amik yg ni je lah...last skali....terjumpe benda ni pulak..alat main masak2 hehehe...rm15 sekotak...ovennya bila ntah nk bli...budget dh ada dh utk yg berkenan tu...xsempat nk g bli n usung lg...kena bli cpt2 ni..kan abis lak simpanan tu dok bli benda2 merapu :p

pasal presentation ari tu ok lah....tp still mcm xbgs je aku present hahaha....rasa mcm keretapi je cakapnya...member ada amikkan video...tp xtgk lg..malu la tgk hahaha

3 jari2 menari:

NaZa said...

waa.. shopping tu.... nak gak yg last tu.. leh sukat2 klu wat kek.. hihih.. lepas masuk umah baru, nk pi langkawi lg la... leh shopping brg dapur plak.. hahha, macam byk je duit ku..

kirana said...

kalah umah org dah kawen ni..huhuhu
kak ana pon ta dak set lengkap gini oooiii

nak kuali tuuuu
jual ngn kak ana lah!

bie said...

naza: xpe...simpan duit skit2 tiap bulan...nant syoklah skit nk shopping kat sana....hehe yg last tu xniat pun nk bli...tp TERnampak...trus bli xpkr dh :p

kak ana: hahaha...berkenan ke kuali tu..x MMS ty lah pulak ari tu...igtkn aim yg kuali merah tu je hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...