About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, October 12, 2009

mengidam bubur nangka

mls btl nk update blog skg ni...walaupun dh xsibuk sgt...maybe sbb dh lama xupdate sbb nk kejar tapeout ari tu, tu yg jd mls tu....

puasa ari tu trgn nk mkn bubur nangka...tp cr kat psr ramadhan xde jumpe la....nk g bli buat sendiri...xde transport lak..so weekend ari tu ms g bli brg dpr..ternampak la buah nangka yg dh siap pack ni..tiba2 trgt blk keinginan ari tu...so beli buah nangka skit campur ngan sagu n barley skit...tp mkn sensorg xsyok pulak..so pi umah kakak...masak n melantak kat sana hehe...kebetulan nk pki nise @ gula melaka..aku punya dh abis...

bhn2 nya adalah nangka, sagu, barley, santan segera(nk sdap,perah sendiri santan) ngan nise..nise ni lebih kurg mcm gula melaka la...tp rs dia still ada len la skit ..nk sedap kena pandai pilih..yg xcmpur byk gula sgt

dah siap buburnya, xnmpk sagu dan barleynya haha....

ptg ahad tu pulak ada open house kat shah alam...housemate ms study dl...tp ms aku study tu dia dh keje dah...cuma menyewa umah yg sama...dh lama gak lah xjumpe...open house + besday party anaknya ...smpi tersesat2 gak la aku kat shah alam tu...smpi nk masuk taman pertanian bukit cahaya sri alam tu haha..jrg2 skali pi sana..xfamiliar ngan jlnnya....last2 jumpe gak, ms tu ckp kalau xjumpe gak...blk je lah.....padahal dh lalu dh tmpt tu td hihihi......xpe lah anggap je lah jln2 smbl menambah km :p...tema besday party adalah upin dan ipin hehee...kartun kegemaran budak2 zaman skg ni....



p/s: 5060 ada no blkg ic my mum :-)

2 jari2 menari:

Fariza said...

owh sedapnye bubur nangka...i like!!

bie said...

fariza: hehe..sedapkn bubur nangka ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...