About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, October 20, 2009

stamp+cookware

Ni bukan mengumpul stamp cam zaman2 sekolah dl yg ada gmbr burung2 dimalaysia...buah-buahan tempatan, tmpt2 menarik dan etc.. ni aktiviti mengumpul stamp giant :-D hihi..ni dia...tp baru jer ada tiga :p ..member sorg tu dh ada 20+++ ...

setiap pembelian rm20 kat giant dptlah 1 stamp...kumpul byk2 leh la redeem cookware spt dibwh...sama ada redeem + byr sparuh harga..or redeem ngan plus harga serendah rm3.90...tp tu kena ada byk lg lah stamp nya..

aku aim dpt redeem 1 brg je pun okeilah...sempat sbb smpi feb2010, tp kalau lmbt, last2 kot xde stok lak...dpt kuali ke periuk sbjk ke...pastu simpan buat tukun ahaks...sbb kat umah skg dh ada pki yg housemate punya...koleksi aku sendiri lum ada :p...sape yg slalu shopping brg dapur kat giant dptlah lg byk..untung2...sape yg xnk jgn buang..meh kasi sini je hihi...cookware brand BIALETTI, made in Italy..entah la elok kot asal jgn cuci toyoh pki berus besi sudah...tgk rege asal ..mahal gak...

skg xde la bz sgt kat opis...tp mls je rs haha..sgtlah x bermotivasi....ngah godek2 blajr tools Astro n Jupiter ..ntah apa kebenda lah software ni..rs mcm ayam ngan itik lak....kalau astro Tv ngan planet jupiter tahulah :-D..

mmm..baru trgt nk update psl toner mata yg aku pki ari tu...haha..lama giler br nk update...mmm.....mcm xde effect sgt kat mata ni hahaa....xturun xnaik sbb bli contact lense baru ari tu...still leh pki power sedia ada....lgpun pki toner pun bukan slalu ,asyik lupe je...awal2 je smgt :p..pastu harap nk cpt dpt effect ..apalah kan xsbr sungguh hikhik...
Tp rs mcm utk aku ni yg ari2 keje ngadap komputer...susah kot nk turun power ni..lenlah kalau utk mslh selaput mata org2 tua..mgkn lg cpt berkesan...ada gak org kata mcm kena pki slalu...kalau stop nant naik blk..xtau lah...mls nk smbg pki dah haha...sgtlah xde motivasi ...tp ada 1 benda mcm yg terpkr skit...dia ckp ada campur air zam2 kan...mn diorg dpt air zam2...if org pergi haji pun ada had nk bwk kuar...apatah lg utk nk buat produk2 komersial ni...lg straight kerajaan sana nk bg bwk kuar...mmm xtahu lah..maybe ada la kot caranya.....wallahualam...
so tggu aku kaya lah...jd jutawan ke...or tiba2 terpijak duit ribu2 ke ....aku pi buat laser mata je trus ahaks.....kalau kaya lah nant kan haha... ni nk kena pi baiki spek mata...senget benget dah dek terpijak oleh diri sendiri :p

4 jari2 menari:

kirana said...

kak ana pon dok kumpul gak stamp..skrg ni seme buat style stampg gitu,parkson,guardia,giant..
jenuh dok himpun...


toner mata tu kak ana dh beli bg mak try..tengok la selaput dia hilang ke tak nnt ,amik set hitam hijau tu jer..

kalo bie review cam tak efect cam malas gak la nk try hehehehe

bie said...

tu la...guardian pun br dpt 1stamp ni..dpt byk lehlah redeem bear yg comel tu..haha..xberapa effect kat mata bi kot,org len xtau la..yg power tinggi ni...500++ plus asyik terlupe je nk pki...ni pun ada sikit lg lum abis, hahhaa..tp try la tgk mak kak ana nant camne...org tua maybe ok kot sbb diorg xde la ngadap komputer mcm kita ni

buzzybug said...

dah ada 8. tp, mcm susah je nak redeem. banyak giler stamp dia nak. huhu... bankrupt.

hijauoren said...

hi bie.. tu la bile jumpe blog bie ni dlm blog kirana tu ase excited nk bc hehe begaye eh bie skrg.. lain beno ngn ms kt kmpp dulu.. =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...