About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, April 7, 2011

jauh beribu batu meninggalkanmu.... tajuk xbley blah

slmt pagiiiiii...sonok keje? keje bek2 ya...saye cutii lalalalaa....
bgn2 pg buat2 terkejut eh eh kat mn ni ..hehe.. tiba2 nmpk muka dak comel 2 org ni owh barulah sedar diri

slame smggu akan berada dijakarta...haruslah smggu kihkihkih sbb xyah duk hotel ...bila apply cuti..bos ty eh cuti  nk kawin ke...hahaha mn adalah bos...kalau cuti kawen, 30hari 30mlm muekekekeke....kalau rajin akan update cerita psl jakarta je ari2 smpi muntah...kalau xrajin simpan dl buat pekasam...
flight smlm kul 10.25mlm ..2jam perjalanan...tp delay 20minit ...smpi jakarta kul 11.45mlm(waktu tempatan) ..waktu mesia 12.45.Tiket beli time promosi chinese new year ari tu...sehala dlm rm50..tmbh tolak gedebak gedebuk pergi blk ngan tax smua adalah dlm rm146 srg... tu pun sbb aku TERambil ins cis cis, first time book airasia hihi...xpelah sbb international ptg tu insurans kn kn (<pujuk diri sendiri>)
amik bln 4 sbb nk jimat xpyh renew passport saya dan jugak mama...cuma perlu buat tuk abah je hihi...pasport tamat feb2012.. kena  ada min 6bulan valid...so plg last bln 8 lah leh fly kalau mls renew..bkn mls tp nk jimat :p...bln  8 dh puasa raya, bln 6 kakak ku blk mesia plus dateline project( tu pun kalau jd lah hahaha )..so bln 4 lah plg sesuai tu pun sib bek ada...sbb bukan semua tarikh yg ada offer..kdg2 pergi ada..nk blk xde murah..kdg2 blk ada, pergi plk mahal...so yg ni je ada sbb tu weekday fly...

skg dh blh web check in..seawal 7ari b4 ari berlepas...awal2 lg dh check in sbb nk tgk seat...dpt sebelah2 hoyehh...xyah nk bli2 seat...itu untung web check in.. org ckp kalau bli dlm 1 booking numb mmg slalu seat2 sbelah2 ....yg jd kucar kacir tu bila ada org bli seat kite tu..bila dh web check in..just nant dtg drop bag n chop boarding pass je lah ..

kadar tukaran skg 1juta rupiah dlm rm350 huhu...jdlah jutawan sementara.....b4 tu tgk dlm rm347 tp sbb nk tggu gaji dl kan dh jatuh pulak jdnya huhu..antara money changer yg offer menarik... kat wawasan money changer midvalley or kat ioimall pun ada...lupe nama kedai dia...kedai dia kat tangga berdekatan kedai SASA..smlm saje tgk kat lcct mak aii mahal giler rm383 utk 1juta.

ari ni blum ada apa2 program luar lg sbb 'datin' ada keje hiks...maka keje aku adalah menjelajah isi rumah smbl santai2 mkn pauh eh eh
            nyumi nyumi tp lum msk lg sob sob...xkira xkira nk amik jgk haha..cicah kicap gula sodap kn kn kn
atau blh jugak merempit nek mtr...oh mcm lah pandai nek mtr..nek beskal blhlah
atau
berendam dlm bath tub smbl berspa2
atau
 menyelongkar isi dapur mengisi perut smbl tgk barang2 apa yg blh ditiru bli bwk blk nant hiks2..lock n lock kat sini murah ok..tupperware brand pun murah
bermain angklung.. eh angklung ke tu...mmm blasah jelah
ini budak kan dia sudah kenal org lor...masih belum cenyum2 lg smpi skg...penat cik bie jd raja lawak xde respon pun haih haih...
                                       ayumi: sape lah mbak sblh aku ni....xkelakor ok gaya mcm ni

smlm ms smpi airport urusan imigresen kastam cpt je maybe sbb dh mlm kot..org xrmi diorg pun xdelah rajin sgt nk check bagai kan walaupun beg luggage aku kena tanda kapur hahaha org ckp kalau beg kena tanda kapur tu imigresen dh spot utk bukak check nant...tp aku dh padam siap2 kapur tu hik3..maklumlah dlm tu mcm2 ada...6 paket susu..6 btl pencicah dll brg kiriman hik3...sib bek xde bukak2...pastu xde plk kena finger print...so sila amik flight mlm hehehe...

2 jari2 menari:

YuS said...

amacam rumah minimalis kaknor lawa ker?hahaha bile nk g shopping nih?

bie said...

hahaha lawa2...bilik besar..bilik air mcm hotel ekeke...esok br program bermula hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...