About me

My Photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, April 12, 2011

Bandung..syurga membeli belah wanita...tmpt utk lelaki2 yg penyabar hihi

Kalau dh smpi indonesia..Bandung wajib dilawati ..tmpt kesukaan para wanita dan lelaki2 yg dtg sini memerlukan kesabaran yg tggi ya hihi..
sabtu..seawal jam 7.30pg dh bertolak dr jakarta utk mengelakkan macet( jem)..jakarta ke bandung lebih kurang dlm 2jam perjlnan...mcm kl nk ke ipoh or kl nk ke melaka ke. Hari pertama plan adalah ke tangkuban parahu dgn FO(factory outlet) keesokan hari nya barulah ke pasar baru. Nk nek ats ke tangkuban amik ms dkt sejam jugak kot
harga masuk kesini kalau utk org tempatan adalah rp15000 ..kalau org luar rp50000...tp kitorg dpt harga tempatan hihi...sbb kitorg diam je..kasi Pak Soleh je ckp...dia blh cam org tempatan or org luar dr cara pemakaian tudung..
                                                               cuaca  yg sejuk
    org jual2 yg mengekor jeee
budak bam-bam ni kn kn...mahal sungguh nk senyum. Tangkuban parahu ni mcm cameron highland jugaklah... sayur-sayuran pun byk kat sini ..tmpt sejuk kan
ini namanya labu..org kedai ckp..elok utk org yg breastfeed..tmbhkn susu badan..nk mkn trus pun blh...tp lg elok rebus n minum airnya serta mkn isinya. Dari tangkuban..singgah mkn tgahri di garuda restaurant
hidangan masakan padang...lebih 20 jenis hidangan...tp mn yg disentuh dimkn aje yg dikira...garuda ni mmg terkenal sbb agak mahal tp mmg sedap
                                                 es alpukat ..wajib try...jus avocado+ coklat
bj brand ZARA okess ...xsmpi rm35 kalau xsilap tp aku xbli pun,rambang mata je lebih kihkihkih..kat mesia xdptla harga ni. Baca review2 org, ckp pergi la rumah mode...situ brg2 ok dan murah..tp abg ipar aku ckp situ mahal..mcm tu jugak Pak Soleh (driver yg bwk kitorg jln2 sekitar bandung ni)..dia pun ckp rumah mode tu mahal...xphm nape smua org dtg sini asyik2 rumah mode je..
                                                             cik bie n her boyfriend
kat sini byk gilossss ok factory outlet...xabis nk dilayan...sib bek aku jutawan sementara aje...maka berigt2 jugak hahahaa

kat sini byk blouse2 lengan pjg jugak baju kerje yg cantik2...jeans pun leh dpt dlm 70 80 ori ok..bj bdk2 pun bykkkkkk sgt yg tantekkkk..oh oh
                                                                 keluarga kotak-kotak
malamnya bermlm di Isola resort...hotel ni terletak dlm Universitas Pendidikan Indonesia..kiranya mcm Uitm punye hotellah
 kami bertiga( aku, kakak n abg ipar) sempat singgah ke spa hihi..spa ni terletak di Aston Tropicana Hotel
lmbt sgt orgnya dtg..sempatlah kitorg tgkp2 gmbr..kuat sungguh tgn dia massage ...sakit aku tp sakit yg best lah...Keesokan harinya, 1hari ke psr baru je...FO dan psr baru ni lah tmpt utk lelaki2 penyabar..sbr ikut sbr tlg angkat brg...sbr menunggu dan sbr mcm2 sbr lg hihi...sgt rmi org
kedai telekung smyg yg sgt murah..seriyes murah blh dpt rp100 000 lbh kurg rm35 kain cantik ..kalau pergi bandung nk bli telekung smyg yg murah blh pergi kedai ni..lot kedai spt dibwh
ni kat kedai tgh pilih kain cotton  rp 100 000 sepsg (4mtr)..tawar2 dptlah rp80 000 ..so kalau sepsg 4meter xsmpi rm30 lah..kain cotton dia lembut n renyuk2 pun xberkedut sgt
rambang mata aku eh tgk kain2 lace yg sgt cantik utk buat baju kawin..sesape yg dtg nk bli lace, mau blh berubah2 warna tema kawin...tgk yg tu cantik tgk yg ni cantik...fengsan
                                                              aicecece..manja lah tu ya
                                                      ms utk pulang....pulang ke jakarta
                                      baru nk senyum..tu pun sipi2...dpt pki bj baru ya hihi..

2 jari2 menari:

ana-kirana said...

sabaq2.......tengok org shooping melelehhhh...sabaq2..heheheh satu hari nak jejak juaaaakkk!

bie.cerdigan merah bie pakai beli katner...suka kat tgn ada kedut2 tu...nk jugak

bie said...

hahaa sbr2..tbg duit byk2 skit br tmbh2 syok ..cardigan merah tu bi bli online je kat sini http://chazfashion.blogspot.com/ ...tp tu dh lama, entry yg tu pun dh xde tgk..tp ari tu ada nmpk kat econsave kajang bj cardigan kedut2 tgn cuma kain dia lain skit lah yg ni lg lembut..xsmpi rm30 pun hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...