About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, March 11, 2011

Bukit Nanas + Dataran Merdeka + Central Market

Igtkn ari ni dh start bz....tp nmpknya selepas meeeting smlm msh blh bersenang lenang smggu dua ini ekekekkee. Bln 3 adalah bulan yg sgt bz...bknlah bz keje sgt...tp bz merayap :p..plus bila ada geng yg sekepala seminta bertmbh lah jdnya kn haha..ada sstgh org pelik nape br skg asyik kuar dl xde plk...dl msg2 mcm lost contact skit..plus 2 org yg dlm gmbr ni dl keje kat sabah srwk...dlm thn lepas br diorg dpt transfer blk kesini...Ini cerita weekend lepas..kali ni ke bkt nanas...xjauh pun dlm bandar KL je dkt stesen monorail bkt nanas tu je. gmbr2 smua dr kamera kwn aku yg canggih sbb kamera dia dh canggih maka aku mls nk tgkp gmbr ..jd model je hehehe
Dlm byk2 tmpt yg kami pergi...mcm lah byk sgt kn..yg ni br yg ke 3...kami smua setuju yg bukit nanas plg xbest dan xde feel hahaha..bygkn smbl2 masuk hutan leh dgr bunyi monorail kereta bla2...so blh letaklist plg bwh skali
ini adalah aktiviti biasa bl kemana2 hahaa...tmpt org berexcercise dh bertukar jd tmpt berphotoshoot
masa kitorg pergi tu ada dak2 skolah brieckfield tgh bercmpg kat sini..ikut kata pegawai perhutanan( rsnyala..pakcik gmbr diatas..oklah tukar skit..abg gmbr diatas haha)..kat sini mmg slalu budak2 skolah dtg bercmpg sbb skg diorg dh x dibenarkan bercamping dkt ngan sungai2 or tmpt2 len yg berbahaya..kalau utk skolah nk guna tmpt ni adalah free...tp kalau nk buat activity family day opis ke dikenakan sewa dlm rm150 sehari...tp toilet kat sini ok..air laju hahaha...tu yg ptg tu...dia cerita jgk sbnrnya ada 4 pintu masuk ke kwsn ni...pastu kwsn ni ada bhgn kepunyaan jabatan perhutanan..ada jugak bhgn kepunyaan menara KL...pastu siap ckp sethn KPI utk org bercamping kat sini adalah 12 buah sekolah haha..ada KPI gak tu hihihi...
lepas tmpt camping tu adalah jambatan gantung...jambatan gantung ni btl2 tembus sebelah menara KL..pintu masukke menara KL
                  walaupun hutan kali ni xbrape best ..tp program ttp berjln dgn gembira nya hahaha
 pokok pun leh jd port hehe...sbelah dr kwsn camping ni adalah kwsn kepunyaan Puncak Niaga
soklan yg sgt best...'korg ni student ke'...satu lg 'korg2 ni dak skolah mana?' sila kembang bontot msg2 :p. walau xbest dkt 2 jam gak kat sini...pastu gerak nk gi Dataran Merdeka, mencari parking yg murah di KL adalah sgt pyh...pusing2 jumpe lah kat Dayabumi..sebelah CM tu...rm2.50 per entry..kalau parking CM tu rm2.50 per hour huhu....
          tmpt yg dh lama aku nk posing...tp nk posing srg2 malu aihh hahahah..org lalu lalang
mkn2  kejap kat CM...kat sini best jln2 cuci mata sbb brg2 hiasan kat sini cantik2 walaupun agak mahallah bg aku ..kitorg berkenan satu beg kain ni...tp regenya rm59 pas tawar pun rm50...xjdlah amik...kalau rm30 xpe gak hihi
                                         ni bangunan mahkamah...eh ya ke...yelah rsnya haha
lepas tumember sorg ni ajak gi tgk pameran army...kagum dgn siri sendiri kerana  berjya menjejakkan kaki kesitu...mn pernah aku nk pergi pameran camtu hahahaha..katanya nk tgk tank(kereta kebal )...dia dpt tau ada 16 tank...tp ms smpi sana cuma ada 2 je...ada srg kapten ni bgtau yg len2 dh disimpan kat store hahaha ...ari ahad tu kan dh last day
ms kat sini dh kul12 lebih..matahari atas kepala...panas yg amat plus aku pki bj itam lg lah berbahang...
xdpt nk nk amik feel lama2 kat sini...kalau dtg pg ok skit kot...sbb byk benda leh try...leh try cr bom pki alat dia..leh bergmbr ngan tentera yg encem hahaa...leh masuk dlm kereta kebal..leh masuk dlm helikopter...pastu aku nmpk ada org yg muka dia kena conteng2 mcm askar tu..nk gak conteng2 mcm tu..tp xlarat nk gi cari kat ne...lalu tgk skali harung je pastu msg2 dh ajak blk...
dpt paperbag :p..ikut kawan aku ckp (sbb dia navy ..so kena dgr ckp dia haha)..kalau yg mcm ni pangkat dia kapten..
kalau kereta yg 3 bintang ni plk (bkn bintang 3 ya ..yg tu komunis ekeke).. ni kereta jeneral.. jeneral=panglima. Panglima tu adalah leader markas atau perkhidmatan..ada dr 1 bintang sampai 4bintang(ayat koppi pes kat fb hikhik)
          pose kat tgh2 jln bgnan sultan abdul samad ni pun dh lama diidam2 kan haks haks
                                                         mmg lah mcm dak skolah....
p/s: this weekend pun akan bz gak ;p


4 jari2 menari:

YuS said...

hahahah tk mencabar langsung masuk hutan dlm bandar

adda said...

ahahhaha.... tema tahun nie mmg hutan bandar... tak perlu pergi hutan belantara pun utk aktiviti camnie...

suhaini said...

trip ni aku pangakh..tak bes...
hahaa
next trip kite kena bes.

bie said...

yu: hahaha tu la psl...smbl jln blh dgr bunyi ting tong dr lrt ekekek
adda:setuju2 hihhi
su: okess..nant kita cr tmpt len lg yg best haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...