About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, February 17, 2011

kl bird park....mari belajar ttg burung


Gara2 baca entry kat sini..maka barulah ku tahu bird park kat kl tu tmpt menarik gak utk bwk budak2 gi terjah…selama ni igt mcm xde la menarik sgt mesti takat burung2 dlm sangkar je kan..pas dh baca tu pastu kasi mysis baca…so apa lg kami pun gedik2 la nk gi haha…tmbh budak2 2 org tu dh besar lg sronok bwk diorg tgk..kalau takat kapel xyah lah dating sini hahahahaha...okei mula2 tgkp gmbr sensorg dl b4 org ckp eh ni anak u ek 2 org haha..okei anak i pun...comel kn hahaha..ada ku kesah hihihihi

Tiket dewasa rm20 budak2 rm10..tp xtau la brape thn k eats xty plk…sbb si kakak kena byr siadik xkena…tp cam mahal je kan tiket rm20 huhu…haha biasalah I’m kn cheapskater..nk murahh ajer :p
                                                                          peta perjalanan
                                                     apa ntah nama binatang...lupe lak
                       dua2 xnk berganjak dr sini..pas ckp2 ada byk lg tmpt len baru lah nk gerak

                      xsempat nk kejar nk tgkp gmbr...smpi2 trus dia tutup ekornya huhuhu..kedekut
                                                  merak2 smua xnk show off ari ni huhu
                                                               nuri pekicau...cantikkkkkan
                      next is flamingoooo...sgt cantik...tp tmn tmpt air dia mcm kotor lah ...air xmengalir
        sebelah flamingo tu ada kolam ikan...sini feed point blh kasi mkn...tersgtlah dekat..blh celup tgn
                                         makcik yg suweetttt auuuww pki kasut sekolah kah
                                                                    pastu jumpe ostrich pulak
                                           gagak putih@albino...slalu jumpe yg itam je kan
kat sini blh tgkp gmbr smbl pegnag burung kakak tua dll
agak mahal utk org kedek...mcm sy ni haha..psst sbb negara sendiri cuba gi oversea haha
maka tgkp je lah gmbr mcm ni ...blh? hahahaha
jd paparazzi jap

                                                                       pusat incubator
 mcm xpenah jumpe ayam haha...mmg la kat kg byk tp xleh nk pegang mcm ni..nk tgkp je dh lari ikut maknya
                
lastttt sekali playgroud dihujung taman...budak2 dua org yg layu trus jadi segar bugar
                                     kasi budak besar nek dl...budak kecik duk bwh
                                          oyeeehh budak kecik dh blh nek ngan budak besar

                                                                alololo masammm nya dia...
 n then trus fengggsannn...anggaran 2 jam perjlnan..berpeluh ketiak smua...trus tiba2 rs kurusss auwww...blk bird park..trus hentam mcD...okei diet xbtl hahahaa...trus tiba2 gemuk blk ;p

pst:// tambahan pesanan penaja....sila bawa air mineral sendiri ..sbb air yg dijual kat dlm sana mahal nk MAMP%$&@.... air mineral botol kecik rm4??...cekik darah ke apa huhuhu

2 jari2 menari:

ana-kirana said...

nampak best..budak2 mesti suka..nak kena pegi gak nnt

bie said...

terjah jgn xterjah hehee..plus ada tmn permainan lglah budak2 suke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...