About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, January 3, 2011

02.01.2011 di Broga Hill

seawal 4.30pg dh bgn sbb janji kumpul dkt umah member dlm kul 6pg camtu...tdo adalah xlena bila xsbr nk pergi sesuatu tmpt itu ya heee..mula target nk tgk matahari nek...tp biasala itu ini gerak agak lewat skit dlm kul 6 lbh gak..tapau mcD breakfast dl..so xkisah lah target itu yg ptg dpt pergi menyihatkan badan pd pg ini...gmbr adalah sgt byk dlm 250++kpg..upload di fb dh tapis2 pun masih dlm 130++lbh... gerak dr bandar tun hussein onn lalu LEKAS n then masuk semenyih..masuk simpang ke nottingham university...pastu trus je smpi la nmpk kereta2 parking kat ladang kepala sawit..seberang jln tu ada rabbit farm...
 parking adalah rm2..kalau park dlm ladang tu lah...lbh kurg dkt kul 7 kot ms ni...ms smpi tu kereta mmg dh byk dah...diorg lg awal dh dtg huhu
1.7 km jeee...jee kalau jln landai....tp xdenya je kalau jln berbukit ia umpama 17km bg org mcm aku hahaha...last panjat bukit rsnya dlm 7 8 thn lepas kot masa kat U...ms tu ikut persatuan rekreasi gi camping n nek gunung Angsi dkt negeri sembilan....dh lama giler kan xbuat aktiviti ni...stamina pun entah ke mn dh hehe..agak pancit gak makcik hihi


yg kecik tu anak buah kawan aku,namanya iskandar...he is 9 years old...dua2 ni kwn satu  course ms kat u..cuaca yg sgt bgs dgn angin bertiup sepoi2 bahasa....walaweehh
buaian dr.Halina yag dh jadi tali gantung ekekkee...agaknya ramai org duk nek...papannya dh patah kot...xdpt nk nek smbl nyanyi lagu buai laju laju

             mula2 igtkan nilah puncaknya...tp rupa2nya tidak...ini baru 1st pendakian hoho...baru sepruh jln
teknik menampakkan anda tinggi walaupun anda sbnrnya pendek ekekkee..amik gmbr dr bwh hehehe..
                                           amik gmbr hindustan dulu sblm meneruskan pendakian
dr atas...nk nek yg first ni agak struggle skit or kitorg yg terslh pilih laluan...sbb byk laluan...agak merangkak jugaklah utk nek...sbb agak curam n then tanahnya kering dan ada pasir2 jd mcm licin skit..pastu xde benda yg boleh dipegang ...rumput adalah jauh kiri kanan...anak buah kawan aku ms kat sini tiba2 dia jd takut...stuck kat tgh2 n then nk turun blk...ms tu dh aiyoo camne ni..tp kami support jugak boleh2 skit je lg..akhirnya smpi lah jugak kat atas...pastu ada pakcik yg tlg tarikkn dia dari atas...
hehe...tgk muka dia...dh xnk senyummm...so my friend n anak buah dia stay takat smpi sini je dulu sbb si iskandar dh xnk nek...dia takut.....kitorg 2 org gerak nek atas

 b4 tu posing2 dl itu motip utama kan hehe..posing2 ala2 pre weeding erk ada ke pre wedding mcm ni hahaha...



                                                   agak2 jakun jumpe lalang yg cantik...@_@
                 ini bukanlah pg2 buta dan jugak bukanlah ptg... pencahayaan je yg buat nmpk camni hahaha

                                                       meneruskan 2nd pendakian kesanaaa...

ms tgh2 syok bergmbr kat 2nd bukit ni...ting2 tiba my friend n ank buahnya ada kat blkg kitorg...bila ms ntah dia nek....kata iskandar(anakbuahnya) "dr duduk je naik adalah baik...tp kalau turun adalah lebih baik" hahaha...nmpknya dia telah berjaya mengatasi ketakutkannya....bgs jugak aktivity ni kan...membina ketahanan mental dan fizikal kanak2...n smpi kat ats dia lg2 excited utk trus nek n nek lagi hhohooho sgt bgsss.....kitorg dok sibuk2 amik gmbr .. dia dah " jom lah jom lah..dhlah tu amik gmbr...ni last ya amik gmbr...jom2 nek sana pulak"...hahaha...sbr ya dik...makcik2 korg ni mmg mcm ni skit ekekekke
                                        lompat bintang- aku mmg xpandai lompat...xtantekkk
                                                           diorg lompat cantik huhu...xaci
budak plg kecik aku jumpa adalah 3 thn....tp rsnya xsmpi puncak kot...last bukit b4 puncak je dia nek...sgt kagum kan...pastu ada budak pompuan 9thn gak dtg berdua ngan ayahnya...ini budak mesti dh biasa lasak...steady je dia...yg bawak baby pun ada tp xpasti diorg nek smpi mn...sbb ms tu diorg dh turun...kalau diorg nek smpi puncak....mmglah sgt hebat mak ayahnya kann

gelongsor semula jadi.......buai dh xde...gelongsor pun jdlah ...best woooooo...tgk tu ada org tgh sliding turun...pastu abis gatal2 calar2 tgn miang ekeke...ini adalah 3rd pendakian...spt biasa...setiap perhentian haruslah amik gmbr dl :-D...kami mendaki xdelah rushing2 sgt...rileks2 je smbl menikmati vitamin D smulajadi...erk btlkan vit D haha
anak2 dara adalah xbgs bertinggung ya...bergayut xpe T_T 

ini last cabaran sebelum sampai ke puncak...mula2 xpasti samaada nk nek ke x sbb bwk budak kan...pastu nmpk mcm dh licin je tanahnya...tp si kecik ni sgt excited hokei hahaha...dia yg xsbr2 nk nek lg...so kitorg pun okeiii je....yakin boleh
mmg org agak ramai hujung mggu...tp ramai2 pun seronok jugak ...meriah...dan msg2 adlah sgt baik hati membantu part2 yg susah nk nek....rakyat malaysia mmg baik hati kan kan hihi.....dan jugaaakkk boleh amik gmbr mcm niiii
sebenarnya xkenal pun diorg....sama2 berada di puncak time ni n then diorg ajk amik gmbr ramai2...so happening kan :-)..i likeee
                                  hoyehh hoyeh...kami berempat...xdelah tggi sgt 400m je...
                                                     motip adalah bendera mesia di belakang tu

berehat sebentar lepas smpi bawah

kakak2 yg baikhati membyrkan minuman kami hiiiii....sbb mereka kagum dgnbudak kecik ini yg berjya smpi ke puncak hehehe. Lepas tu singgah sekejap di rabbit farm...ini budak tecik mau tengok rabbit
halah halah....sgtttt tomeiiiiiiiii kan....gerammmya. rabbit farm ni seberang jln je dr tmpt parking tu..bayaran masuk rm5
cian dia lapar ya
sekian...cuti2 mesia menang bola hehehe....kaki ku sudah lenguh2 n sakit2 ekekke...tu la dh lama x berexercise mcm ni....men redah je hihi...padahal sblm ni pun mmg mcm tu pun :p....apapun sangat sangat seronookkkkkkkkk...nant kit apergi lg ya


1 jari2 menari:

YuS said...

sygnye papan tu da tade...kalu dak bley aaa amik gamba mcm dr halina hahahahahha...tp bukit tu mmg lawa.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...