About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, October 11, 2010

Bersama Mary Kay

crite smlm dl...ari sabtu pun ada cerita...itu kendian...smlm, ahad..( xkn isnin kan hehe)...pagi2 lagi dh siap2 ke petaling jaya with my sis..bdk kecik 2 org tu tggl jap umah babysitter diorg...sbb abg ipar pun ada keje gak smlm...nk bwk xleh...yg si kakak akan jd overexcited tgk makeup hiks...yg adik pulak smua nya nk di cuit haha.....ikut kan my sis sorg lg nk join gak tp apokan daya...dia ngah bercuti pantang di kg...kalau ada...cukup lah geng kami wanita bertiga hihihi ...

sesi mencuba produk mary kay ...dl pernah cuba tp set lain..kali ni set yg len pulak...my sis pulak blum pernah cuba jugak...dan juga class conteng2 wajah menjadi lawooo hehee...kebetulan pulak ada 1 contest sedang berlangsung utk produk ni...xyah crite dl psl contest tu...kalau menang baru leh crite muahahaa...keh keh keh.
kami berdua sampai awal...pintu pun blum buka hehe...opisnya terletak di jaya33, petaling jaya...bgnan dia mcm kedai dan jugak opis...yg kelakar..mula2 nek lift..opis tu kan tgkt 8 ..nek2 tekan2 xboleh...tekan lah dulu tgkt 7...dh smpi tgkt 7 ...cuba tekan2 lgi xboleh..pelik gak tgkt 8 smpi keatas smua xleh tekan ...rosak ke xleh nek ke...turun lah bwh cari lobi ...rupa2nya utk nek tgkt 8 kena pki security ..dia ada access kad utk tekan ...gelak sesama sendiri haha... sementara menunngu tu.. duduk lah kami menganyam ketupat kat luar dl.
sesi pertama...facial...buat sendiri dgn tunjuk ajar dr BC (beauty consultant)..kali ni try produk timewise b4 ni pki set botanical + acne prone...timewise ini sesuai utk yg dh berumur 25thn keatas...ianya set anti -ageing. Sbb apa perlu try dl n simply xleh bli mcm tu adalah utk nk tgk sesuai atau x atas kulit msg2...ada org sesuai..ada org xsesuai....
hand scrub and mask  

tips cuci muka: sila pki 3 jari iaitu jari tengah, jari manis dan jari telunjuk utk memcuci muka...cuci dlm bentuk circle...sbb apa ibu jari dan jari telunjuk xsesuai krn dua2 jari ni memberi tekanan yg kuat terhadap kulit muka kita...selalulah cuci atau pki moisture dr arah bwh ke ats..jgn atas ke bwh ...nant muka cpt jatuh...melainkan kalau pki foundation, sapulah ikut arah bulu roma..kebwh supaya xbercapuk muka tu hehe..emmm..apa lg ek..lupa dh..nant dh igt akan tmbh kendian

kemudian sesi makeup pulak...buat sendiri jugak tp dibantu oleh BC2 ..lupo plk nk snap gmbr time ni...so yg ada gmbr selepas je hehe...ini bersama kak has..BC aku ..ecehceh ayat xleh blah 'BC aku "haha..kak has ni yg byk introduce psl produk ni...first dl saje je suka2 join masa dia introduce kat opismate..pastu try..pastu mcm best lak...pastu rs nk jd BC gak  nant hahaha...nant akan dicrite lg psl produk ni entry2 akan dtg...


xsangka disebabkan smpi awal...kami dpt skit cenderahati hihi....iaitu retractable lip brush...mekasih....:-)
ini hasilnya....
sebelum

selepas 
okeilah tu...sbg yg blum tahap profesional lagi kan hihihihi...wish us all the best hahaha...tetiba

4 jari2 menari:

yUs said...

hahhaha aku baru teringat....kite balik before diorg buat kuiz kan...huhu melepas aa nk collect hadiah lg....punye laa duk hafal cite dlm video smlm tu

bie said...

eh ada kuiz ke...igt lucky draw je hehe...xpelah...sian lak bard tggu lama2 kat bwh ngan si kecik 2 org tu hehe

knor said...

uwaa~ jeles nyer.. teringat dulu masa gi kursus solek2 gak.. ingat lagi tak bie time tu kita gi berdua... lupa dah kat ne.. hahaha

bie said...

haha tu la kan..kalau bertiga lg2 best kan ..cukup korum berjoyah haha...a'ah igt yg tu..hotel apa ntah kat kl kan...yg tu pun best gak...ms tu promosi merdeka byr rm50 je kan..tp teknik dia byk dia ajr ada yg aku igt ada yg dh lupe hihi..tp nota ada lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...