About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, July 8, 2010

Rojak tp bukan rojak buah

ni entry yg rojak...smlm amik halfday nk g sebis keta...pastu tiba2 rasa mls lak nk masuk opis...lantas truss tercuti 1 hari  mewayangkan diri dgn toy story 3 (mampuss kalau boss baca ekekeke)...xdelah bosss I tipu je mls2 tu...smlm mmg ada hal terpaksa la amik half lg :P ,...bulan depan or depan konpem bz entah2 sabtu ahad pun kena keje ...tp jgn bekukan cuti raya dh la...saya lari gak blk raya...hikhikhik

servis kali ke 4...kena dlm rm300 gak terover budget lak sib baik kad gores dan sign ada....sbb suh dia buat alignment, balancing n rotate tayar skali..yg tu dh rm50++....last servis ari tu lupa nk pesan suh rotate... pastu kena betulkan amenda ntah kat tyr belakang tu supaya tayar xbotak tgh dlm rm60 kiri kanan...dia tarik alignment kat camber tu...aku pun xphm sgt...ya ya angguk je tgk dia tunjuk dlm komputer kedudukan tyr tu haha..dia kata pasni bila2 kena tukar skru camber supaya kedudukan tyr btl2 straight..xsenget kedlm..jd tyr xmkn tgh botaknya...1 skru rm50 ..so spsg dlm rm100...tp aku pkr mlsla nk tukar skru ..biarla tyr botak...nant pas botak leh tukar tyr ngan sport rim baru ekekkee...besar kan skit 1" hihi..okei...kena menabung dr skrg...sport rim yg mcm ni lawa kan ...ni kereta yg dijual letak kat supermarket...org len tgk keta ...haku tgk tyr :p

pastu dh settle smua2..g layan toy story 3 kat sunway...amik yg 3D sbb yg biasa lmbt lah pulak...mlm...yg ni ptg skit....3D ni xde sarikata ... aku ni dah la lembap2 lah skit nk phm crite omputih yg xde sarikata ni ekekkee..maklumlah pekse english dpt C3 je hikhik...tp layan je lah ..phm lah jugak xde la xphm lgsng :p

skg aktiviti blk umah ptg2 adalah menepek muka dgn serbuk kulit rambai ngan kulit kayu manis...nak kasi ilang parut jerawat ni cpt2...sejak tukar produk baru...mslh jerawat kat muka yg tiba2 meroyan naik ngan byk dh makin berkurg skit  cuma lmbt skit lah sbb produk tu berasaskan botanical tp biasalah aku jenis xsbr skit...nk cpt je kesannya so tmbh la sendiri hiasan tepek2 kat muka ni...kan nk raya xlama lg ...nk cantik x?? NAKKKK .....bujang2 rajin lah buat camni..dh beranak pinak nant entah rajin lg ke x...hrp2 rajin lg lah...cuma takut laki ngan anak2 terkejut je tgk muka bertepek2 camni ...alasan :p hahaha ..maunya xterkejut tgk muka camni hikhkik


                                           " asah belakang lesung kasi pekat2 mcm ni ya"

ari tu baca kat blog Hanis Zalikha   tentang hair treatment iaitu bilas rambut bersyampoo dgn air panas (bukan airpanas br masak...karang melecur bdan :p) n then after conditioner bilas dgn air sejuk dan jugak jgn gosok2 rmbt dgn tuala....so dgn gigihnya mencuba...dgn gigihnya ya sbb nk kena masak air dl...pastu bwk bilik mandi campur2 sediakn air  panas utk cuci rmbt ...gigih la tu hikhikhik dan hasilnya mmg berkesan, rambut lembut terurus je...secara teori nya air panas membuka liang rambut supaya conditioner dpt diserap dan air sejuk akan menutup liang rambut kembali kasi conditioner duk je dlm tu xkuar2 hehe..so  cuma cam aku jenuh la skit nk kena masak air ..sape ada water heater senang lah skit....

B4 tu aku  tmbh skit 1 step lg b4 syampo mandi2 tu (petua akak ku bc dr mn ntah dia dh lupa) ..iaitu basah kan rmbut...lumurkan minyak zaitun kat rmbut...sikat dan balut ngan towel dlm sejam dua golek2 dpn tv tgk drama ...,..pastu barulah sympoo and so on.....utk lebih berkesan lg aicehh hihi...pastikan pki minyak zaitun yg asli...yg baby punya minyak zaitun tu bukan asli...nk yg asli pure gi bli kat  pasaraya bhgn minyak masak...olive oil yg aku suka pki brand Bertolli ..elok jugak utk buat lumur2 kat badan sendiri or baby utk nk dpt kulit yg cantik 

tp skg ni rasa mcm nk gi rebonding blk rmbut dah lebih setahn setgh yg last buat dl...still lg ok cuba skg dh byk tumbuh rmbut2 baru...rambutku pulak jenis kering,tebal dan kasar...so kalau bgn tdo tu leh lah jd mcm rambut anak singa ekeke...anak singa je ya bukan bapak singa  lagi...tp rs nk tggu pjg skit lg kot...pjg skg dan pjg skit lg rege pun sama je ...lebih kurg je....tp ....byk pulak tapi tapi ya....mcm bosan lah pulak lurus n plain je...rs mcm nk buat curl2 skt kat ujung atau org ckp wavy stail...

meh cuci mata tgk ahkak2 cumel ngan wavy stail punya rmbt dr pakcik google.com ni....chumeeeiii kan....tp tahan ke ek kalau nk buat camni ..karang dah masuk serkup sanggul2 pusing2 lg hancusss hihi...tp cumeii la ...mcm rmbt ank buah ku si syuhada tu je hikhik




sekian...entry mls pada hari ini...malas ke?? pjg je nulisnya :p

2 jari2 menari:

yUs said...

weii dah layan tgk cite toy story 3 ker..ishh tk aci....
hahah amacam da try buat style shampoo rambut tu ker?ade perubahan?

bie said...

haha..dh layan dl ekeke...dh buat dah...mmg ada lain lah rsnya...lembut je terurus n lembap je rmbt beberapa hari lmbt kering kalau lumurkan olive oil b4 tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...