About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, May 2, 2010

A Day to Remember Harley-MAS, Ride Harley-Fly MAS

 -picture dan info ihsan dr my friend yg involve dlm program ni..sbb dia xde blog ekeke....lenkali ajak la aku skali haha...sesuka hati je nk ajk2 org yek :p

 Hari yang indah untuk membawa anak-anak kecil dari ghumah2 kebajikan yg terpilih menaiki motosikal besar spt Harley Davidson kemudian membawa mereka menaiki kapal terbang bersama Malaysia Airlines Chartered.......cuci mata dl dgn ahkak2 cumei....

Hasil kerjasama antara beberapa ngo serta penguatkuasa yang terlatih.....program kebajikan (social responsibility) yang dilakukan oleh pihak Mas Chartered ini bertujuan bagi memberi peluang kepada mereka yang tidak AKAN dapat merasai menaiki kapal terbang serta bakal pergi meninggalkan kita semua...
so apasalahnya kalu MAS CHARTERED menunaikan tanggungjawab mereka dengan membuat program seperti ini.... bukan ape... kalu diikotkan kebiasaan.... siapa yang sudi nak sponsor diorang nih naik kapalterbang...
Walaupun, kita boleh bagi wang pada mereka... tp kegembiraan pada riak muke masing2 ketika kapalterbang lifting keudara... tepok sorak mereka kedengaran..... serta tepokan apabila kapal suda berada diudara... sungguh syadu..... n air mate teman hampir berginang melihat betapa mereka gembira menaiki kapaltebang yan disediakan oleh MAS CHARTERED utk mereka....... oh betapa hati ni syadu melihat mereka.... masih lagi terngiang2 sorak mereka.....
Sebelomnya... mereka diriangkan dengan menaiki motosikal berkuasa tinggi Harley Davidson yang diuruskan oleh HOG Harley Owners Group serta lain2 kumpulan Harley...... sememangnya... ianya hari yang tidak dapat dilupakan oleh mereka... sah sah mereka pulang dengan seribu cerita untuk dikongsi bersama.......@@~~
                                 
 Tahun lepas 150 kanak2 dari rumah kebajikan tempatan.... tahun nih... 300 dari rumah kebajikan berlain.... tahun depan mungkin 400 - 500.... walauape2 pun.... niat serta aturcara yang disediakan oleh Capt Nik sememangnya marbeles... n 5 star arrangement..... tidak ketinggalan kepada staff2 Capt NIk yang menguruskan seme......
Kepada mereka yang melihat kapalterbang rendah.... usah risau.... MAS CHATERED sedang mengembirakan mereka..... bersama kita mengsupport niat murni yang cuba dilakukan oleh mereka..... bile lagi diorang mau naik BELON lagi...(sarawak)......
-tamat.....-karangan ini dikarang oleh cik bie's friend hikhik

3 jari2 menari:

kirana said...

eh eh tu dira ek gambar last sekalik tu

bie said...

a'ah..dira tu..:-D... byk lg gmbr xmuat sumbat smua

Goldman said...

COD emas tulen 999.9 Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram, harga semasa RM 1370.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...