About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, December 24, 2009

langkawi -part2

sabtu pagi attend conference..kena presentnya ahad pagi...so lepas selesai smua urusan keje...masa utk berjln2....activity yg sempat dibuat ialah island hoping hehe...masih terasa bestnya terjun mandi kat dlm tasik dayang bunting tu....syoooknya....tp kena pki life jacket lah sbb kedalamannya dlm 20 -30 kaki gak....rasa nk terjun lg dan berendam lama2 lg huhu...lepas mandi kat tasik dayang bunting...sambung mandi lak kat pulau beras basah....sesi menghitamkan kulit....igt nk naik cable car lagi skali..tp tgklah betapa ramainya org ...huhu...xsanggup gue nk beratur sepanjang ni...sib baik dl dh naik...xdela kempunan
bercerita tentang tmpt mkn yg best kat sini...ada 2 tempat yg disuggestkan oleh org kat sini utk pergi...iaitu restoran nelayan (medan selera nelayan) dekat bukit malut dan 1 lagi restoran wonderland dekat area bella vista...dua2 tempat mmg full tiap2 mlm..kalau nk mkn..kena gi awal2...restoren nelayan ni..ikan2 dll smua fresh2 dr laut..ini tmpt yg mula2 nelayan singgah...kat sini kena pilih ikan seafood kat bhgn belakang n bgtau nk masak apa...jgn tggu org dtg kat meja amik order..mmg xamik lah hehe...kat wonderland pulak...jgn terkejut kalau tgk restoran dia mcm kedai cina...sbb majoriti pelayan dan tukang masak adalah cina..tp tokeynya adalah melayu...kalau bwk org tua mayb diaorg serba slh nk mkn kat sini sbb tgk ada jual beer dll...tp halal sbb dia msk seafood,cuma xdpt sijil halal jakim bila kedai tu ada jual arak etc...tp kedai ni beer dia serve dlm gelas lain... kalau tgk org yg dtg mkn..melayu pun rmi..tp kat sini mmg sgt2 puas hati mkn...sedap dan harga ok lah...lg murah dr mkn kat restoran nelayan...ms smpi awal2 dia bgtau lmbt...so kita pun xdelah marah kalau lmbt mkn...servis mmg bagus kat sini...lepas mkn smpt diorg tunjukkan udang besar...3 ekor dkt sekilo....

2 jari2 menari:

kirana said...

besaqqqqqq nya udang tuuuuu

bie said...

hehe..mmg besar tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...