About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Saturday, November 7, 2009

first servis

Pg td anta kereta utk 1st servis 1000km++..pasni le la rempit dah abis pantang.. ...kul 8 dh terpacak dpn kedai..kedai bukaknya kul 8.30 ekekkee..biasalah aku mmg camni terpacak awal2..nk dpt no awal...xde lah jenuh menunggu nant...dlm sejam dh siap skali ngan cuci lg...pastu xtau nk uat pe,kedai xbukak lg nk merewang...melepas pi party durian ari ni sbb igtkn takut lmbt siap so xregister la utk join huhu...dh la aku antu durian dan maggis hihihi....xpelah lenkali uat lg ya...

Ari tu mcm ada bunyi bising skit kat seat blk.."ngok ngekngok ngek" bunyi nya..mayb lock seat tu berlaga sesama sendiri... ms servis bgtau...so ms dpt keta tgk dh xde dh bunyinya...senyap je ms bwk...bgs, xdela sakit telinga ni hahaa,jgn bunyi lg ya...mn2 kereta pun ada gak prob skit sbyk..even yg mahal pun..cuma xdelah diorg nk bgtau, malulah hehe.....

org ckp kalau kita bli sbb kita suka.... kalau ada apa2 prob pun...xde hal lah punya...boleh repair...tp kalau kita beli sbb org tu ckp bgs org ni ckp bgs..tiba2 ada prob kecik pun....mesti dah rs frust n tensen je....kan kan..so far bwk ok lah..sape kata kete mesia xbgs hahhaa...tiba2 patriotik lak...minyak mmg xleh lah nk compare ngan yg dulu hahaha..1.0 kena compare ngan 1.0, xleh ngan cc lain...tp xkisah la..kalau nk kira minyak...xyah jln lah duk umah je simpan..jimat gak :p

claim ins yg dl pun dh settle...alhamdullilah...ins dl AMASSURANCE, under ambank...ok lah ins ni,layanan pun ok..xdelah byk songeh bila nk claim... diorg janji akan settlekan plg lmbt dlm 3 bln so...mmg cukup2 lah 3 bulan dh settle...tp kita pun kena cpt2 lah submit segala yg dia nk..kalau lmbt submit lmbt gak dia proses...mcm final investigation report dr polis pun..dia kata lepas sbln br dia kluarkan...so lepas sbln mmg kena g ty lah..xleh tggu...sbb mmg diorg xkan call suh dtg amik... diorg cover 100% ikut sum insured...sib baik,so xdelah kena top up duit sendiri...mmg cukup ngan utang bank...lg satu mayb sbb amik loan 7thn..so utang pun kurg skit compare kalau amik 9thn...

hal kereta dh settle..skg hal mencari bilik sewa lak...bulan 12 last duk sini...sbb housemate dh pindah duk umah sendiri yg dia beli...bila aku nk bli umah lak ni :p....so xkn nk duk srg2 kat sini huhu,nk cari org pun bukan senang...membazir duit je byr sewa mahal2 tp dok bujang....kalau umah sendiri xdelah rugi or dh kawin ke xpe lah kan sewa 1 umah.....

huhuhu beberapa bulan ni rasa penat lah...pikir nk pindah lg...dh jd org nomad dah hahhaa...kena g cuti2 mesia ni :-) ....pantai timur skg dh stat ujan lebat n banjir....harap2 xde lah jln yg ditutup akibat dinaiki air....nk balik raya aji nih huhuhuhu

2 jari2 menari:

hijauoren said...

bie beli kete ape skrg? seb bek sum insured tu bleh cover abis kan.. kalo x mesti lg plus2 sedih nk menambah utang bank..

aku pon sentiase takot kete ilang.. makin pakai kete makin x aman asenye idop =p

bie said...

hehhe...pki proton je...tu la sib baik dpt covered smua...kalau x..mn nk cekau...org jahat makin berleluasa..tu yg rs makin xaman je skg ni huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...