About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, August 25, 2009

pecah umah

bukan umah aku n mintak simpang jauh la...ptg smlm blk opis awal sempena bln pose...satu lift ngan sorg wanita ni....rupanya satu level ngan aku...sblm ni xpenah terserempak..maybe dia pergi n blk keje awal lg dr aku...pastu dia ckp la ...suh beware ..skg ni byk umah dh kena pecah masuk..level aku je dh 4 biji umah kena pecah masuk termasuk la umah dia...sbjk tu sblh umah aku lak tu huhuh....1 level ada la dlm 12 biji umah...xtau lak dh smpi 4 biji..yg tau satu je yg sblh lift tu..n dia bgtau level bwh pun dh 4 buah umah jgk kena pecah masuk....

seram sejuk pulak aku ngan housemate aku...menurut dia....diorg pecah masuk time2 xde org..waktu org kerja terutamanya...salah satu caranya dia tekan loceng...n tgk ada org bukak ke x..kalau xde...means xde org so senang la dia nk pecah masuk..dh la loceng umah aku tu tekan2 pun mmg xberbunyi ekekeke...xfunction...entah la rosak ke or mmg tuan umah xinstall...

risau lak duk kat sini...mintak dijauhkan la jauh2...umah dpn aku ni mcm ada cctv..tp xfunction la kot..kalau umah sblh aku ni pun kena....apa la guard2 ni semua buat...duk sibuk jg kete kuar masuk je...dh la boomgate tu cam hampeh je..kejap function kejap xfunction

huhu...time keje mmg xlehnk beware lah..dh keje..mmg xde org kat umah..kena pgr dgn ayat kursi ni..camne ek nk buat...baca2 n hembus je ke...cam aku yg byk dosa pahala skit ni jadi ke kalau aku buat sndri hehehe

6 jari2 menari:

kirana said...

mcm tak guna ja security tu..

apa kata..bie beli sticker or tempah ..
tampal kat dinding or tepi2 pintu situ ker contoh gini ler
"this house is secured by alarm security bla bla bla"

atau letak simbol cctv kat atas pintu masuk..buat gempak jer

NaZa said...

klu dia pecah masuk time xde rumah ok la gak... tp xnak la berlakukan... tp time kite ada rumah lagi bahaya.. huh..

cadangan ana tu ok gak.. wat gempak2 sket. hihi

bie said...

kirana: okei gak tu..idea yg cukup bernas...tenkiu2..ala guard2 tu pun mn kisah...ari tu ty psl kete ilang..leh dia ty "ya ke, bila ilang nya" hampeh...

naza: itu la..kalau time ada org lg bahaya..tp xnk la kena...byk ooo brg2 berharga...termasuk la mesin jahit n mixer hehehe

Anonymous said...

salam,

tpt sy ni pun byk kes jg. guard hanya sibuk jaga kete kuar masuk je. so far, berikut adalah lgkh berjaga2 yg sy mampu bt setakat ini (based on my common sense):

1. pasang lampu (yg tertentu shj), even waktu gi keje.
2. turn on radio/tv bile gi keje.
3. kalau grill tu jenis yg boleh buh padlock kat side dlm dan side luar, better letak padlock tu kat side dlm. nmpk cam seolah2 ade org dlm rmh.
4. pasang lampu luar pintu jika ada. utk menerangkan keadaan. org salah ni kurang gemar keadaan bersuluh.
5. ni lgkh lg ganas: buka lampu dan kipas di ruang tamu. bg nmpk bayang2 kipas tu berpusing kat celah bwh pintu.

alhamdulillah.. ni la lgkh2 yg sy mampu bt setakat ni. selebihnya tawakal..

buzzybug said...

jaga-jaga Bie... orang skang makin jahat... huhu...

bie said...

anonymous: emmm..ok gak idea tu..xpelah bil letrik tggi skit..kalau blh membantu..yg ptg keselamatan no 1.

buzzybug: itulah...ni keje org yg nk senang cpt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...