About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, June 18, 2009

Tudung Chiffon 2 tone

Tajuk entry ni bukan la utk jual tudung or dpt apa2 komisen hehehe...ni sajeje..xde apa nk update...so update ni jelah.. dh bosan pki tudung bawal.. so kali ni try plk tudung kain chiffon ni....beli online je kat website Be-elegant.kat sblh ada link nya...

tudung ni kalau pki lepas mcm tu jrg gak..tudung bwl pun jrg gak haha..tp kalau dh belit2 xnmpk la sgt..tp sgt selesa ,ringan dan lembut beralun..aicewahh...pg2 lagi dok bergmbar amik muka sendiri ..nk pi opis awal lg..

tudung ni agak lembik..utk mengatasi masalah lembik..spray je pki fabric starch..ni kat supermarket ada..xmahal pun xsmpi rm10 xsilap..jusco ada,c4 ada,giant ada dll lah..starch ni membantu bhgn atas jd keras..kalau nk pki selendang pun leh spray pki ni nk bg muncung haha..xmerosakkan kain..berbanding pki lilin...

nk spray byk mn? ikut suka hati lah ...spray je smpi puas hati, hahaha..yg ni pun spray gitu2 je.. ..tu cam xsekata haha..ni cth fabric starch..ada lg jenama lain ...tahu psl benda ni dr kakak..beli 2 ni sbb satu dia kata utk tudung...satu lg utk baju...tp dh lupe dh yg mn satu...belasah je pki ..rasa boleh je mn2..jenama je lain hiihi

6 jari2 menari:

kirana said...

cantik2..
hhehe perasan smlm tak sempat nk tny

sib baik bi bgtau ada ek utk keras2 kan kain..ehhe dulu2 ig tguna tepung ubi kekekekeke...tak penah dok carik kat market..nnt leh carik..sng sket nk iron baju..

buzzybug said...

tudung tu ada 2 warne ke? makin lawa la B pakai tudung tu. hehehe...

bie said...

k'ana: hehe :-) ,tepung ubi xpenah lak dgr..slalu skolah2 dl pki lilin..keras smcm je jdnya hehe..try la cari..nk iron baju senang la skit..tp tgk kain gak kot

buzzbug: a'ah 2 tone warna tp xdela warna yg kontra..yg ni merah terang dgn merah cair..hehehe tenkiu2..:-D pasni leh bli lg ni haha

knor said...

mek
yang Fabric Starch tu utk baju batik
yang YES tu yang utk tudung
jgn main belasah jer cik adik oiiii ....

bie said...

knor: hehhee..ya ke..aku lupe arr yg mn satu tu yg aku belasah ke mn2 hahaha..okei semua...yg purple tu utk tudung ya hihi..yg satu lg utk baju

Anonymous said...

jom beli tudung 2 tone !! tudung shiffon..cantik2!!! cepat...


http://lime-shop.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...