About me

My photo
nk anak dopblas org..kembar kembar kembar kembar ekekeke
Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, June 12, 2009

sesi survey n cuci mata

sambil bercucuk tanam sayur kat dlm facebook tu..menant masak..tgn pun dok la klik2 benda2 len...mengambil idea dr tajuk entry blog naza...curik tajuk ya,sayur dh byk curik tu hihi..maka nk buat gak la entry yg lebih kurg sama tajuk tp benda lain... hihihi

dah lama dok survey2 oven...survey je dl ya haha...dlm fikiran ada 3 jenama samaada faber,cornell or elba...demand tggi nk yg besar dlm 40L :p, pastu leh uat ayam pusing2 skali hahaha..barula puas hati....kalau x puashati..nant simpan je..alasan ;p...so aim dl pastu kena simpan duit dl la smpi cukup...

last week ms jln2 cuci mata kat mall..masuklah kedai SenQ..kat situ ada la jenama2 spt diatas..tp rasa cam berkenan lak ngan elba...faber ok gak..tp design xberapa berkenan..gumuk skit dpnnya..lawa lg elba padaku hehe..pastu elba ada satu button tambahan, utk kipas kalau xslh lah..blh control nk on or off...byk oven yg yg ada kipas tp kipas dia automatik je..org kata kipas ni sesuai time bakar biskut,nk uat ayam golek ke..sbb fungsi kipas ni nk bagi suhu dlm tu serata...tp xsesuai utk kek, nant permukaan kek jd berombak..org katala bkn saye yg kata hehe....n jugak kalau oven tu ada kipas..selalunya suhu dlm resepi kena reduce dlm 20c..katakan 180c ..so jd 160c je..itu yg aku dok baca2 la hahaha

yg ni la oven tu..40L dlm rm399 camtu..jd ahli ada less skit...tgk dlm website elba dia ada satu lg yg plg besar 50L camtu...tp yg ni pun dh ok dh hihi

pastu nmpk lak kitchen mixer...yg ni pun ngah survey jugak..byk tul survey :p..plan nk beli hand mixer satu ngan stand mixer satu...so takat yg kecik2 pki hand mixer je...yg byk2 pki stand mixer...smbl tu leh uat benda len...pastu tgk kat dlm website dia kata mixer yg ni leh cabut jd hand-mixer skali..emm..ok lah tu..xyah beli 2..beli yg ni satu pun dh ok..rege dlm rm150++...n yg ptg stainless steel bow..xnak la yg plastik..faber pun ada gak yg stainless steel...tp tgk bowl dia kecik skit..rege xjauh beza sgt..

kalau nk ikut kan nafsu, dlm hati berkenan yg len, brand kitchen aid or kenwood muahahha...
yg ni ha hehehe..fuh!merah tu menawan dan seksi kan kan.....tp ni peluk dlm mimpi jelah...rege ribu tu huhu..napela ms g training obersea dl xterpikir nk beli benda ni ngan set corelle..rugi2 :p(padahal xde duit haha)
yg ni guna xbergegar meja hahaha...tp kalau buat bisnes berbaloi la beli..dpt gak pulangan modal...so survey2 je dl ,kena tgk kedai len lg kot ada yg bg lg murah..xpun tggu mega sale nant or time promo raya...maybe ada diskaun haha..lg pun pas beli kena pki btl2 dlm tempoh waranty tu...so kalau ada apa2 rosak senang nk claim..kalau simpan pas abis waranty br nk pki ..tiba2 rosak kena la kuar duit sendiri baiki

4 jari2 menari:

NaZa said...

raya ni, byk la kuih raya kt umah nanti... bleh la datang raya... hihih

bie said...

hihii..itupun kalau rajin buat

aini said...

Salam :) Mixer elba ni dia punya bowl boleh automatic rotating tak ?

bie said...

wslm...mesin ni automatic rotating jugak...tp xcukup power bg saya.....saya jarang pki stand tu..rs lg senang pki tgn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...